Het 14e jaar Heuvelklim Teuven is een feit! Op zondag 27 augustus 2017 ronken wederom de motoren in ons Belgische gastdorp Teuven.

Het inschrijfgeld voor de Heuvelklim bedraagt € 150,- per auto, hierbij is inbegrepen;


 • doorlopende heuvelklim op een afgezet parcours met baanposten en een professionele tijdmeting.
 • ontvangst met koffie en vlaai
 • buffet voor 1 persoon
 • rally-schild met startnummer en toegangssticker voor het afgezette parcours


Een extra buffet is verkrijgbaar voor € 15,- (s.v.p. op inschrijfformulier aangeven of via mail aan pmtackenberg@home.nl


Inschrijving is mogelijk vanaf 1 april 2017

Stacks Image 90
Programma
Zondag 27 augustus 2017:

 • 08.30 uur uiterlijke aankomsttijd, inschrijving, koffie met vlaai
 • 09.00 uur briefing
 • 09.15 uur start ochtend sessie
 • 12.30 uur buffet in het parochiehuis
 • 14.00 uur start middag sessie
 • 17.00 uur einde heuvelklim
 • 18.00 uur prijsuitreiking in het parochiehuis
Stacks Image 95
Inschrijven
Informatie inschrijving:
Uw inschrijving is pas geldig vanaf het moment van betaling. Het inschrijfbedrag bedraagt € 150,00 u ontvangt van ons een bevestiging van uw inschrijving. M
aak het volledige inschrijfgeld plus eventueel bestelde extra’s over op bankrekening 16.88.94.947 IBAN: NL73RABO0168894947 BIC: RABONL2U ten name van P.M. Tackenberg onder vermelding van Heuvelklim 2017 en je naam. Indien uw betaling niet tijdig is ontvangen vervalt uw inschrijving na drie weken.


Start datum van aanmelding:
De officiële inschrijving voor de Heuvelklim 2017 is geopend vanaf 1 april 2017. Na inschrijving en betaling van het inschrijfgeld ontvangt u van de organisatie uw officiële inschrijving.

Vrijwaringsclausule:
Alleen auto's met een geldig kenteken mogen aan de start verschijnen. Zonder kenteken is starten niet meer mogelijk!
Iedere deelnemer is verantwoordelijk voor het opvolgen van de verkeersregels en rijdt uitsluitend voor eigen risico. Bij het inchecken ondertekent iedere rijder een vrijwaringsclausule voordat het startnummer wordt overhandigd.


De organisatie is niet aansprakelijk voor veroorzaakte of opgelopen schade tijdens het weekend.


Flip en Mischa

Petroniusstraat 13, 6417 VL te Heerlen
mobiel +31 (0) 6 19218480
email
pmtackenberg@home.nl
Stacks Image 97
Het Parcours
Waar ligt het parcours
Het parcours is maximaal 1,8 km lang, heeft een stijgingspercentage van ca 7% telt 7 bochten en ligt in
Teuven (België) op ongeveer 15 km afstand van Maastricht.Er worden maximaal 50 deelnemers toegelaten zodat iedere deelnemer over de gehele dag 6 tot 8 starts kan maken wees er dus snel bij! Let op een valhelm is verplicht.Stacks Image 99
Achtste Oldtimer Treffen TeuvenSamen met de Heuvelklim organiseert feestcomité van Teuven de Parochiefeesten van Teuven een achtste oldtimertreffen. Iedereen met een tractor, auto, motor, bromfiets, scooter enz van voor 1970 is op die dag van harte welkom. Het meedoen aan dit treffen is gratis en iedere deelnemer ontvangt 4 consumpties. Er zijn korte routes uitgestippeld voor tractoren en auto’s U kunt hieraan deelnemen of gewoon op het terrein blijven en genieten van de activiteiten in de feesttent. Ook is er voor de 14de keer een heuvelklim, georganiseerd door Limburg rally en heuvelklim Teuven, een rit tegen de klok, u kunt genieten van spectaculaire momenten in de haarspeldbochten op Teuvense wegen. U bent met uw oldtimer welkom op het feestterrein vanaf 10 uur en mag na inschrijven vertrekken voor uw rit, begin en einde van de rit is op het feestterrein.

Voor inlichtingen of voorinschrijven:
A. Alleleijn
Teuven dorp 7
3793 Teuven
Tel: (0032) (0)43810964
E-Mail:
ariealleleijn@hotmail.com.

Stacks Image 103
Teuven
Dit dorp ligt in een prachtig landschap omringd door uitgestrekte bossen en wordt met name gekenmerkt door de neogotische Sint-Pieters-kerk uit 1870 die opvallend hoog boven de rest van het dorp uitsteekt. Teuven bezit een tweetal kastelen waarvan kasteel "De Hoof" in vroeger tijden in het bezit was van de heren van Teuven.Helemaal verscholen tussen de bomen van het park ligt wat meer stroomafwaarts "Sinnich". In vroeger tijden een klooster, tot de Franse Revolutie hier een einde aan maakte. Het werd verkocht aan een Franse familie die het als kasteel inrichtte en is sindsdien privé-bezit en niet voor bezoek toegankelijk. Vanaf ongeveer 1250 woonden hier Augustinessen in een abdij die vanuit Kloosterrade (Rolduc) - nu Nederlands Limburg - was gesticht. Enkel dochters van adellijken bloede werden tot de gemeenschap van Sinnich toegelaten. Aan die beginjaren herinnert nog de romaanse toren in natuursteen, één van de weinige delen van het gebouw die van op de straat zijn te zien. Dat geldt helaas niet voor de rest van dit merkwaardige gebouw. Vooral de voorgevel is de moeite waard: hij stamt uit 1754 en werd ontworpen door de Akense stadsbouwmeester Johann Joseph Couven. Hier bevindt zich ook het wapen van de familie Van den Berghe-Trips, ter herinnering aan de toenmalige abdis die tot deze familie behoorde.